Freebies

Freebies

Zo langzamerhand weet iedereen wel van het bestaan van copyrights af.
Wanneer je een patroon koopt, of het nu een borduur-, brei-, haak- of ander patroon is, dan zijn daar de copyrights van de maker of ontwerper aan verbonden.

De ontwerper heeft veel tijd en liefde in het ontwerpproces gestoken. Wellicht zijn er computers, grafische materialen e.d. aangeschaft. Het is heel goed mogelijk dan de ontwerper een opleiding heeft genoten. Er moeten kleur- en patroontesten worden gemaakt met borduurgarens en stoffen.

 

Het maken van een patroon is niet goedkoop en voor ontwerpers is het hun vak. Net zoals de bakker zijn brood bakt, waar ook een betaling tegenover staat.

 

Voor betaalde patronen (of pakketten, of boeken) geldt dan ook dat deze niet gekopieerd of op een andere wijze vermenigvuldigd mogen worden, denk aan foto's of scans. Ze mogen niet op enige wijze commercieel gebruikt worden dus niet (door)verkocht of bijvoorbeeld in een ander pakket verkocht worden. Daarom zullen wij geen kopie van een patroon maken, alle patronen (pakketten) zijn origineel en ingekocht bij de reguliere groothandels in Europa en Amerika.

 

Gelukkig zijn er wel veel gratis borduurpatroontjes op internet te vinden. Vaak zijn het kleine patroontjes die designers zelf beschikbaar stellen. Of patroontjes die hobbymatig gemaakt worden en voor ieders gebruikt op internet worden gezet. 
Deze mogen uiteraard voor eigen gebruik geprint worden. Hiervoor geldt ook dat deze niet op een andere, commerciële wijze, gebruikt mogen worden. 

 

Pinterest is bijvoorbeeld een goede bron om leuke freebies te vinden. Voor het borduren kun je vaak toe met eigen restjes garens en stoffen. 
De Breibrink is uiteraard ook op Pinterest te vinden, maar niet me gratis patroontjes. Het is soms best moeilijk om de afkomst te vinden en wij willen absoluut geen 'foute' patronen gebruiken. Wat doen we wel op Pinterest? Heel veel inspiratie beelden verzamelen, er zijn meer productfoto's te vinden, we maken borden met foto's van bepaalde merken, maar ook van mooie garens. 

 

Het Amerikaanse borduurmerk Rosewood Manor heeft deze freebie gemaakt voor één van onze Amerikaanse groothandels. Het patroon vindt je hieronder.

 

Hier is het patroon van Rosewool Manor te vinden. 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden